De Argentijnen zeggen graag ‘voetbal is een passie’. Deze passie is wijdverbreid onder alle lagen van de bevolking. Veel mensen leven ervoor. Maar het Argentijnse voetbal is sinds een aantal jaar geleden niet meer wat het was. Lange tijd was het de vraag of de Argentijnse voetbalbond überhaupt wel een elftal op de been kon brengen: er was geen coach en zelfs de gezagsgetrouwe Lionel Messi weigerde nog te spelen voor de bond.

Des te meer reden om uw blik eens 180 graden te verleggen, naar een andere typisch Argentijnse sport. Argentinië is namelijk in één ding steevast de beste ter wereld. Het niveau van het Argentijnse polo ligt dermate hoger dan het niveau van welk ander land dan ook!

Op het moment vindt het grootste polotoernooi ter wereld plaats: ‘the Campeonato Argentino Abierto de Polo’, ook wel bekend als ‘the Argentine Open Polo Championship’. Dit grootse sporttoernooi is voor polo-fanaten, wat de Champions League voor de voetbalfans is. Komende zaterdag 15 december om 15:00 uur, Argentijnse tijd, zal de finale van het toernooi gespeeld worden tussen de teams: La Dolfina Brava en Las Monjitas. Al vijf jaar op rij weet La Dolfina Brava zichzelf een eerste plek toe te wijzen en daarmee hun titel hoog te houden. Zal het ze ook op deze 125steeditie lukken om hun titel te bewaken en het gevecht om de beker weer te winnen?