Genootschap voor Eventmanagers te gast op Polo Brabant in Waalre

‘Hier voel je je thuis’

,,Fantastisch. Helemaal in de watten gelegd en genoten van de goede sfeer en het mooie polo.” Dat is de reactie van Jonathan van der Mark, sales & new business manager van het Genootschap voor Eventmanagers na een zondag genieten op Polo Brabant BYLEI. Zo’n dertig aangesloten leden van het Genootschap waren te gast op dit bijzondere evenement dat dit jaar voor de achtste keer georganiseerd werd op landgoed Eeckenrhoode in Waalre.

Polo Brabant met 100% mooi weer garantie: Lei en Lukas Willems doen altijd wat ze beloven! De zon straalt op deze heerlijke, warme dag en de grote overkapping, die eigenlijk bedoeld was ter bescherming tegen eventuele regen, biedt nu bescherming tegen de zon.

Na ontvangst in de speciale loge en een welkomstwoord door Lei Willems, gaven scheidsrechter Mark Holmes en polo-commentator Jan-Erik Franck op een typische, humorvolle Engelse manier uitleg over het polospel.

De meeste gasten waren nog niet eerder bij een polowedstrijd en dus erg nieuwsgierig naar het verloop van de dag. Ook Cora Rosenthal, communicatie en publieksvoorlichting van het COA is onder de indruk van de aanpak van het evenement. ,,Groots!”, zegt ze. ,,Het ziet er allemaal prachtig uit.”

Jonathan van der Mark kan niet wachten tot de wedstrijd begint maar vindt vooral het netwerk er omheen erg interessant. ,,We kijken samen met onze partners achter de schermen bij evenementen. Ik vind dat BYLEI het goed doet door polo wat laagdrempeliger te maken. Ik zie ook kinderen voorbij komen; het is allemaal veel gemoedelijker dan ik dacht. Ik wil eventmanagers graag laten zien hoe je een merk aan sport kan verbinden zoals Lei dat met dit evenement deed met Holland Casino. Polo Brabant een perfecte gelegenheid om te profileren.”

 

Mooie manier van netwerken
,,Wij geven opleidingen waarin wij studenten opleiden en proberen te leren hoe je events in de zakelijke markt kunt zetten”, vertelt Ruben van der Weijden, teamleider communicatiemanagement van de Hogeschool Utrecht. Het is een event dat we nog niet echt in ons curriculum hebben zitten omdat we ons vooral richten op events die brand activation  bevorderen. Dit is meer een netwerk event. Interessant om eens te kijken hoe we dat mee kunnen nemen als zakelijk event.” Van der Weijden is in eerste instantie vooral onder de indruk van de afmetingen van het veld en verheugt zich op zijn eerste wedstrijd.

Margareta Bunschoten van Randstad Groep Nederland is deze zondag ook voor het eerst op een Polo event. Met haar gezin – en op hun trouwdag –  vertrok ze in alle vroegte uit Almere om aanwezig te kunnen zijn. ,,Goed ontvangst en begeleiding en wat een leuke introductie van het spel. Heel bijzonder! Goede verzorging met heerlijke drankjes en hapjes. Een mooie manier om in zo’n loge te netwerken en je klanten een mooie dag te laten ervaren.”

 

Koel wit wijntje
Anoushka Philips, eventmanager bij SBS voelt zich meteen thuis door het fijne ontvangst. ,,Dat de gastheer je welkom heet, geeft een extra gevoel. Ik geniet van  het commentaar van de Engelse speaker; hij trekt je er echt in mee!”

Anoushka staat samen  met Anouk Wolterbeek van BinckBankaan een koel wit wijntje. ,,Tot in de puntjes verzorgd.”, zegt Anouk. ,,Zoals Lei in zijn openingsspeech zei: we willen dat de mensen zich thuis voelen. Nou zo voelt dat ook. Ook door de opzet van de loges die wel VIP zijn maar niet helemaal afgezonderd. Zouden de mensen in de verschillende loges ook met elkaar in gesprek gaan? Wij Amsterdammers zijn nogal op onszelf. Maar Brabanders mengen zich makkelijker. Dan moeten wij straks ook maar eens gaan rondlopen!”