Het was één en al opwinding afgelopen weekend in het hart van Reith bei Kitzbühel. De teams en duizenden toeschouwers waren zich namelijk aan het voorbereiden op de finaledag van het Bendura Bank Snow Polo World Cup. Een jaarlijks Snow Polo-toernooi hoog in de Oostenrijkse bergen in de gemeente Kitzbühel.

Zes internationale teams met spelers uit onder andere Turkije, Argentinië, Azerbeidzjan en Nederland, namen het tegen elkaar op in het drie dagen durende toernooi. In het nieuwste team Cîroc Vodka speelde onder andere de Nederlander Aki van Andel mee. Op de derde en laatste dag werd de 17e finalewedstrijd van de Snow Polo World Cup gespeeld. De strijd om de titel werd uitgevochten tussen Cîroc Vodka en Engel & Volkers. Het werd een opwindende extravaganza van internationale polokunst, toen de zes spelers in de ‘arena’ de wedstrijd begonnen onder luid gejuich vanuit het enthousiaste publiek.

Allereerst kwam het team Engel & Volkers, ook wel ‘red devils’, op voorsprong na een fantastisch doelpunt van captain Kutlay Yaprak. Na een korte verandering van paard, vond Novillo Astrada zijn ritme en scoorde hij zijn eerste doelpunt van de wedstrijd, de gelijkmaker. Het spel zat vol spanning en energie, aangezien beide teams er alles aan deden om er met de winst van door te gaan. Tegen de rust stond het nieuwste team van 2019, Cîroc Vodka, met 4-2 voor. Tegen het einde van de derde chukka bleef Cîroc de leiding houden met een stand van 6-3 op het scoreboard. De ‘red devils’ hoopten op een wonder, totdat Astrada nóg drie doelpunten wist te maken, waardoor de eindstand uitkwam op 9-4 voor Cîroc.

Naast het feit dat Cîroc Vodka als team eerste werd bij deze editie van de Snow Polo World Cup, speelde Aki van Andel zelf ook een ontzettend goede wedstrijd. De vurigheid die hij vanaf de eerste seconden liet zien hebben geresulteerd in een fantastische wedstrijd voor de Nederlander en zijn team. Door op precies de juist manier gebruik te maken van de kracht van zijn paard, wist Van Andel ervoor te zorgen dat teamgenoot Astrada bijna altijd een vrije weg naar de bal kon vinden. Na de wedstrijd werd hij daarom ook niet voor niets tot ‘Most Valuable Player’ benoemd.

Polo Brabant is ook daarom zeer verrukt van het feit dat Aki van Andel, net als voorgaande jaren, komend jaar weer zijn kunsten zal gaan laten zien bij de TIENDE EDITIE van Polo Brabant. Naast Van Andel was ook de ‘huis-commentator’ van Polo Brabant, Jan-Erik Franck, aanwezig in Kitzbühel. Jan-Erik Franck is één van de meest gerespecteerde commentatoren van polo en verleent zijn expertise aan enkele van de meest prestigieuze en spraakmakende Polo-toernooien over de hele wereld. Waaronder de Snow Polo in St. Morritz, de Polo World Cup Baku Azerbeidzjan en Beach Polo Dubai. Wij zijn trots dat we naast Aki van Andel, komend jaar ook Jan-Erik Franck weer mogen verwelkomen op 22 & 23 juni in Waalre.

© Bron Foto: Organisatie Bendura Bank Snow Polo World Cup