Met het motto ‘Meet, eat and have fun’ heeft pop-uplocatie Sioux Labs van high tech-Brainportbedrijf Sioux Technologies dezelfde insteek als Polo Brabant. Niet vreemd, want achter het concept en de inrichting zit BYLEI. Communication manager Monique Klooster gaf POLO Magazine een rondleiding door de pop-up, een multifunctioneel pareltje op bedrijvenpark Esp in Eindhoven-noord, waar altijd wat te doen is.

Groeien 
Technologiebedrijf Sioux (spreek uit op z’n Nederlands, dus Sieoeks) heeft ruim zevenhonderd (and counting) engineers in huis, vertelt Monique: “Mega-slimme mensen die van alles ontwikkelen; van software tot elektronica, van wiskundige oplossingen tot mechatronica. We hebben ook een stuk assembly en productie. Dat doen we voor vele, internationale klanten. We hebben meerdere vestigingen in Nederland, België, Duitsland en China.” 

Spil is de Sioux Campus in Eindhoven met diverse bedrijven: “Door onze groei hebben we steeds meer kennis in huis gekregen. Voor klanten en onze mensen is samenwerken op projecten bijzonder belangrijk, om oplossingen te integreren. Dan moet je dezelfde taal spreken en je deel voelen van het grote geheel. Door dat slimmer te doen, kunnen we groeien met mensen met de juiste instelling en passie, door hen te verbinden en bijeen te brengen in onze bedrijfscultuur. We willen dat mensen met coaching en een ruim opleidingsbudget persoonlijk en professioneel groeien en het maximale uit zichzelf halen.” 

Samenkomen 
Daar komt Sioux Labs om de hoek kijken: “Oprichter en CEO Hans Duisters wil dit al jaren; alles en iedereen bij elkaar brengen, inspireren en laten samenwerken. Hij zag op bijvoorbeeld de Google-campus hoe en dat dat werkt. Om beter te kunnen integreren en samen te komen als totaalbedrijf bieden we Sioux Labs als plek voor driehonderd mensen, om te ontmoeten, eten en lol te hebben. We hebben door het jaar heen zo’n tweehonderd evenementen, van technische presentaties tot pow wows en gratis kennislezingen Hot or Not’s, van vrijdagmiddagborrels tot kickboksen en yoga. Sinds begin december is hier ook het ruime bedrijfsrestaurant, met goed en vers eten van het horecateam van Vermaat Catering.” 

Technical playground 
Sioux Labs is daarom speels, sportief, warm, comfortabel en prikkelend ingericht, door BYLEI: “We hebben breed gekeken naar hospitality en doelen, om van deze rechthoekige ‘doos’ een echt hart te maken. Sioux heeft drie partijen uitgenodigd om te komen pitchen. Het werd BYLEI, omdat hun concept het beste past; iedereen die hier binnenkomt in deze ‘huiskamer’ en technical playground is dolenthousiast. Het straalt ook echt Sioux uit; dat hebben ze super gedaan.”