Paling in prei met bacon en wasabi

Ingrediënten:
• 4 verse rauwe rivierpalingen
• 2 stokken prei
• 10 dunne lapjes gerookte bacon
• 4 teentjes knoflook gesnipperd
• 4 takken tijm
• 1 tube wasabi
• 160 gr feta kaas verkruimeld
• Een kleine bos bieslook

Bereidingswijze:
Hier dient de prei als smaakmaker voor de paling en om te beletten dat alles verbrandt. Maak de paling schoon en spoel hem grondig. Maak nu om de 4 cm inkepingen tot op de graat maar snij de graat niet door. Maak lange dunne reepjes van de bacon en rol deze nu in de inkepingen. Wrijf de palingen in met de volledige tube wasabi.Haal de wortel en het donkergroene gedeelte van de prei zodat je mooie lange cilinders hebt. Snij aan 1 kant de prei overlangs door tot de kern en verwijder een deel van de kern. Haal de prei gedeeltelijk uit elkaar zodat je straks vier omhulsels hebt om de paling van een jasje te voorzien. Wanneer de paling verdeeld is over de prei verkruimel je in de pakketjes de knoflook, de feta, de tijm en kruid je met flink wat peper en een beetje zout. Leg nu alles op de vuurring en laat gedurende een 25 minuten alles garen. De prei zal smaak en geur aan de bereiding geven maar is niet echt bedoeld om straks op te eten.
Dit is een echt sharing gerecht en daarom leg je het best de volledige bereiding op een plank of een grote schaal, bestrooi nog gretig met bieslook en laat je gasten hiervan smullen

Herfst Hoevekip met Lucifero kaas

Ingrediënten:
• 4 kipfilets met vel
• 140 gr Lucifero kaas
• 1 kruidnagel
• 2 eetlepels wijnazijn
• 1 eetlepel olijfolie
• 4 rijpe vijgen
• 2 eetlepels uiencompote
• 2 eetlepels sojasaus
• Geraspte zeste van 1/2 citroen

Bereidingswijze:
Kneus de kruidnagel met een lepel in de wijnazijn fijn, voeg de olie toe. Versnijd de vijgen in 8 plakken en besprenkel ze hiermee. Maak met een scherp mes een diepe en brede inkeping aan de zijkant van de kipfilet. Vul nu met plakjes kaas en de gemarineerde vijgen. Maak de kipfilets weer dicht met behulp van een
cocktailprikker. Kruiden met peper en zout. Bak ze rustig op de vuurring gedurende een 25-tal minuten. Meng ondertussen de uiencompote met de sojasaus en de citroen zeste. Serveer dit bij de zacht gebraden filets.