Wie kent ze niet van het Kippencafé tijdens de DDW, van FIFTH NRE, Mathilde Boven, het Glow Restaurant, of FFFS in de Lichttoren? Lei en Lukas Willems van evenementenbureau BYLEI waren lang geleden al de pop up koningen van Eindhoven. Laatst werden ze door een ondernemer cocooners genoemd. In staat om de juiste omgeving te creëren waar mensen zich snel prettig en thuis voelen. Ze kruipen in de huid (en scannen het DNA) van de opdrachtgever en creëren vanuit zijn gedachten, beeld en sfeer met hun expertise en kennis een onvergetelijk zakelijk of privé event. De lijst met tevreden klanten is lang. Op dit moment staan de pop ups even op een laag pitje want hun klanten en het door henzelf op 17 en 18 juni georganiseerde Polo Brabant (in Waalre), hebben nu hun volledige aandacht. Nieuw dit jaar: 100% mooi weer garantie!

Ruim tien jaar geleden stonden de gebroeders Willems met een vriendin bij een polo event in het Amsterdamse bos. ,,Dat moeten we in Eindhoven gaan doen, maar dan nog beter”, was hun gedachte. Polo als nieuwe vorm van relatiemarketing in Brabant. Lei: ,,Heel anders dan voetbal- of netwerkevenementen die overal worden georganiseerd. Polo is een dynamische sport waar tijdens de wedstrijd buiten het veld ook veel contact is tussen de gasten. Dat het een goede beslissing was blijkt ook wel want ons polo-event is inmiddels ontdekt door ‘tout’ Brabant.”

 

Op zoek naar een biljardlaken van zes hectaren gras, kwamen de broers uit bij de Wassenaarse familie Van Andel die wedstrijden speelden op hun eigen poloveld in Middelbeers. Vlak vóór BYLEI in 2008 daar het eerste evenement lanceerde, brak de crisis uit. Lei: ,,Niemand wist hoe lang die ging duren. We zetten door omdat er toch altijd behoefte is aan evenementen waar ondernemers elkaar ontmoeten. Unieke evenementen  zoals Polo Brabant waar relaties 100 procent in de watten gelegd worden, zijn er niet veel. Het doel van relatiemarketing is verwennen, bedanken of binnenhalen. Daar kunnen wij het decor voor zijn. De gastheer of vrouw wordt compleet ontzorgd en is helemaal vrij om te connecten met de gasten. Wij zorgen voor een omgeving waarin mensen zich prettig voelen, lekker kunnen eten en mooie ontmoetingen hebben. Doordat die cocoon zo goed voelt, zijn die relaties ook veel gemakkelijker.”

 

Van maïsveld tot biljardlaken
Na een paar jaar Middelbeers stelde Leo van Berkel uit Waalre voor om zijn maïsveld om te bouwen tot poloveld. Lei: ,,Wij huurden zijn veld en startten daar met Pinksterpolo. Met een laagdrempelig toernooi als tegenhanger voor Middelbeers. Bezoekers konden in Waalre voor 100 euro in plaats van 200 euro polo ontdekken.”

Polo Brabant – of Waalre, zoals het toen nog heette -, was deels zakelijk, deels publiek. Omdat de publiekszondag – ook vanwege het weer – een wisselend succes was, besloten ze om zowel zaterdag als zondag zakelijk te maken.

 

100% mooi weer garantie!
Lei: ,,We veranderden de naam Polo Waalre naar Polo Brabant omdat we een Brabant-breed evenement willen vertegenwoordigen. Om te zorgen dat we nooit meer afhankelijk zijn van het weer hebben we dit jaar een overkapping over alle hospitality units.  Dat betekent 100% mooi weer garantie! Hierdoor is er ook meer openheid in de units om elkaar te zien en te ontmoeten. In het dak komen transparante zeilen die er bij mooi weer uitgehaald worden. Binnen wordt dan buiten. Met fijn, natuurlijk licht en zon als het mooi weer is. Daarmee nemen we een stuk onzekerheid weg en vergroten we de kans op events in aanloop van het toernooi. Dat betekent voor ons een groter rendement omdat we de locatie voorafgaand op woensdag, donderdag en vrijdag kunnen aanbieden voor bijvoorbeeld een personeel- of salesmeeting, lifestyle event, congres of een privéontvangst met allerbeste vrienden.  We kunnen met gemak tot maar liefst tot 1200 man/vrouw droog ontvangen.”

,,Alles wat BYLEI zou doen tijdens een event in opdracht, doen we ook op ons eigen evenement.”, zegt Lei. ,,Maar we overdrijven niet. Bij Polo Brabant tref je bij de ingang geen vijftien hostesses aan maar word je gastvrij ontvangen door acht van onze vrienden en vriendinnen. Zij zijn net zo enthousiast als wij zijn en kennen onze gasten. Dat vinden wij net zo leuk en we weten dat zij het goed doen. Qua drank of food serveren we geen kaviaar en kreeft want als onze gasten dát willen eten, gaan ze naar een specialiteitenrestaurant. Wij leveren een andere toegevoegde waarde. Onze gasten proeven de oesters van de kweker uit Frankrijk die zelf vertelt waarom zijn oesters zo lekker zijn. Zo hebben we acht bedrijven die hun eigen specialiteitenverhaal vertellen. Maar er zijn ook frietjes en geloof het of niet: vorig jaar liepen de gehaktballetjes van oma het hardst! We kiezen voor niet te ingewikkeld maar voor goed en lekker; net als voor goede wijn, op de juiste temperatuur in een mooi glas. Alles bij elkaar klopt het; dát maakt het evenement tot meer dan 100 procent!

 

Dit artikel is geschreven door Ria Kersten in opdracht vn Frits magazine april 2017.