HET VERHAAL VAN KEVIN

Graag maken wij gebruik van uw aandacht om u een verhaal te vertellen over Kevin. Kevin woont in Woensel, en is 11 jaar oud. Kevin woont dus in Eindhoven, de stad en regio waar u, ik en ruim 400.00 andere mensen wonen, werken en of verblijven. Het succesvolle Eindhoven: de slimste regio ter wereld, de beste binnenstad van Nederland en stad met de sterkste citymarketing. In regio Eindhoven kan alles en kan het eigenlijk niet op. Iedereen in het rijke Eindhoven moet dus haast wel genieten van een rijk leven. Toch?

Samen met Stichting Leergeld en Jeugdsportfonds regio Eindhoven zet Polo Brabant zich weer in om te zorgen dat ‘kansarme’ kinderen kansen krijgen. Helpt u ook mee? Polo Brabant zet zich in om te zorgen dat ‘onze’ kinderen kansen krijgen en ook mee kunnen doen. We organiseren geen veiling of loterij, maar doneren een deel van de opbrengsten direct aan deze goede doelen. Door uw aanwezigheid draagt u automatisch hieraan bij.

 

Dames en heren, het verhaal van Kevin dat wij u hier vertellen is verzonnen, een sprookje. Maar spijtig genoeg had het zomaar echt waar gebeurd kunnen zijn. Sterker en ‘spijtiger’ nog; er zijn daadwerkelijk ruim 4000 Kevins in ons eigen Eindhoven. Ongelooflijk. Maar helaas wel echt waar. Het goede nieuws is dat we er iets aan kunnen doen en ook daadwerkelijk aan doen, samen met en vooral ook dankzij onder andere uw steun zijn er dit jaar bijna 1000 Kevins die een stukje rijker kunnen leven.

Het verhaal van Kevin begint zoals elk sprookje. Er was eens…. Een Eindhovens ventje van 11. Zijn ouders zijn gescheiden toen Kevin nog heel jong was en zijn moeder probeert uit alle macht de eindjes aan elkaar te knopen en er toch te zijn voor Kevin, zijn zusje van 8 en zijn broertje van vijf. Met weinig geld weet Kevins moeder er voor te zorgen dat er elke dag lekker gegeten wordt, al haar kinderen schone kleren hebben en het huis warm en gezellig is. Maar geld voor andere, bijzondere zaken is er al jaren niet.

Niet voor zomaar eens iets leuks doen met z’n vieren, niet voor een nieuwe playstation en niet voor het hondje dat Kevins zusje al zolang en zo graag wil hebben. De afgelopen jaren hebben Kevin en zijn familie daar mee leren leven en geleerd gelukkig te zijn met wat ze wel hebben en met wat ze wel kunnen.

Wat Kevin dan wel kan? Bijvoorbeeld voetballen op het veldje in de buurt. Voetballen! Met zijn vriendjes! Dat is iets wat Kevin al vanaf zijn zesde het allerliefste doet. Elk vrij kwartiertje staan ze te ballen en voelen zich Messi of Ronaldo en zijn zo even helemaal weg uit het leven van alledag. Elke dag met hetzelfde groepje, dezelfde 8 jongetjes. Maar als de andere 7 jongetjes acht jaar oud worden en 1 voor 1 allemaal oud genoeg zijn om mee te mogen doen met de F-jes bij Voetbalclub Wodan, verandert er iets voor Kevin.

Natuurlijk speelden ze nog steeds weleens met Kevin op het veldje, de andere jongetjes trots met hun Wodan sokken aan en stoere verhalen vertellend over de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Hoe stom het was dat ze weer verloren hadden, maar dat ze het samen goed gedaan hadden en voor elkaar waren opgekomen en eigenlijk niemand er echt iets aan had kunnen doen omdat ze wel echt voor elkaar door het vuur waren gegaan en…en…en…

Kevin gunde zijn vriendjes de stoere verhalen en als hij op school net iets te snel boos werd op de meester vertelden zijn vriendjes achteraf dat ze van hun trainer geleerd hadden dat ze beter moesten luisteren naar de trainers en de scheidsrechters en respect moesten hebben voor deze grote mensen die hun tijd opofferden om hun te kunnen laten voetballen.

U zult aanvoelen dat ook dit sprookje gelukkig een goed einde kent. Doordat de moeder van Kevin wist dat ze via Stichting Leergeld een aanvraag kon doen om ook haar zoon te laten sporten heeft Kevin er inmiddels een half seizoen bij de E-tjes van Wodan op zitten. De contributie en de sokken worden rechtstreeks betaald door het Jeugd Sportfonds Eindhoven, waardoor Kevin nu meesport en er dus écht bijhoort. Tegelijkertijd blijft hij zo gezond en fit en leefde Kevin nog lang… en Gelukkig!