Het hoogstaande zakelijke netwerk-evenement Polo Brabant en het Jeugdfonds Sport & Cultuur slaan de handen ineen om kinderen uit de regio Brainport kennis te laten maken met de polo sport. Polo past tenslotte bij Brainport als een kroeg bij de kerk. Met zijn allen maken we Brainport tot een opvallende globale innovatie-hotspot.

Dit gaat onder andere bewerkstelligd worden door basisscholen uit Waalre nabij Eindhoven, waar Polo Brabant jaarlijks plaatsvindt, uit te nodigen om een kijkje te komen nemen achter de schermen op de vrijdag voor Polo Brabant. Polo is namelijk spectaculair; een teamsport. Iets wat Polo Brabant graag bijbrengt aan ‘onze’ ondernemers van de toekomst.

Hoogstaande sporten toegankelijker maken
Polo lijkt voor de buitenstaander een aparte, onbegaanbare wereld, waar dure paarden met chique zadels rondlopen en door privé-grooms worden begeleid. Een wereld waar de “doorsnee Nederlander” niet zomaar komt. Doel van dit initiatief is om ‘onze’ kinderen te laten zien dat Brabant de paardenprovincie van Nederland is en ze kennis te laten maken met de sport. In deze paardenregio draait het puur en alleen om de paardensport en tijd met elkaar doorbrengen. Dát is wat de polo sport toevoegt aan de regio Brainport.

De kinderen zullen tijdens ‘hun rondje polo’ mee gaan helpen met de verzorging van de polo pony’s, meer te weten komen over de spelregels van polo en ervaren dat polospelers sportieve en spontane mensen zijn, met een hart voor paarden en voor sport!

Polo Brabant wil hiermee de polo sport en sport in het algemeen toegankelijker maken voor een breder publiek. De kinderen kunnen op deze manier zelf kennis maken met polo. En hier vervolgens op eigen manier hun invulling aan geven. Hoe tof zou het zijn als één van hen gedurende het volgende schooljaar zijn of haar spreekbeurt over de polo sport houdt?

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich al sinds jaar en dag in om alle kinderen de mogelijkheid te bieden een sport te beoefenen. Zij betalen de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor bijvoorbeeld voetbal, muziekles, dansles, judo of voor een ander sportieve of creatieve club. Polo Brabant wil op deze manier dit prachtige fonds een podium bieden bij een groot publiek en samen bijdragen aan de ontwikkeling van de regio Eindhoven op gebied van sport en cultuur.

Wil jij ook deelnemen met jouw klas? Of ken je iemand die dit misschien wel samen met zijn of haar klas zou willen? Neem dan contact op met:
coordinator@jeugdfondssportbrabant.nl  óf polo@bylei.com

Als het niet lukt om op vrijdag 21 juni samen met de klas te komen, is het ook mogelijk om samen met Polo Brabant en Polo Club Waalre een ander moment te bepalen wanneer het wel schikt. Op deze manier hoeft niemand de unieke kans om polo te ontdekken, mis te lopen!

Meer nieuws