In de Brainportregio zijn succes en plezier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat maakt deze regio uniek. Innovatie, samenwerking en gastvrijheid zijn drie belangrijke kernwaarden van dit mooi stukje Brabant. Alleen ben je nergens, samen sta je sterk. Ook Polo Brabant is zich hiervan bewust.

Polo Brabant en het Jeugdfonds Sport & Cultuur slaan dan ook de handen ineen om kinderen uit de regio Brainport kennis te laten maken met de polosport. Met z’n allen maken we Brainport tot een opvallende globale innovatie-hotspot. Afgelopen zomer zijn diverse basisschoolklassen uit Waalre uitgenodigd om een kijkje te komen nemen achter de schermen bij Polo Brabant. Polo is namelijk spectaculair; een teamsport. Iets wat Polo Brabant graag bijbrengt aan ‘onze’ ondernemers van de toekomst.

Achter de schermen
Lex van Berkel, polospeler van het jaar 2019, heeft de kinderen ontvangen. Ze hebben tijdens ‘hun rondje polo’ mee kunnen helpen met de verzorging van de polo pony’s, meer te weten gekomen over de spelregels van polo en ervaren dat polospelers sportieve en spontane mensen zijn, met een hart voor paarden en voor sport! Polo Brabant wil hiermee de polosport en sport in het algemeen toegankelijker maken voor een breder publiek.

De kinderen kunnen op deze manier zelf kennis maken met polo. En hier vervolgens op hun eigen manier hun invulling aan geven. Hoe tof zou het zijn als één van hen gedurende het volgende schooljaar zijn of haar spreekbeurt over de polosport houdt?

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich al sinds jaar en dag in om alle kinderen de mogelijkheid te bieden een sport te beoefenen. Zij betalen de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor bijvoorbeeld voetbal, muziekles, dansles, judo of voor een ander sportieve of creatieve
club. Polo Brabant wil op deze manier dit prachtige fonds een podium bieden bij een groot publiek en samen bijdragen aan de ontwikkeling van de regio Eindhoven op gebied van sport en cultuur. Wie weet worden sommige dromen van deze kinderen wel werkelijkheid!