Olimato weer aanwezig op Polo Brabant

Olijfolie is een zeldzaam en natuurzuiver product dat onderdeel uitmaakt van de cultuur van Griekenland. Gezond maar bovenal erg lekker! Voor verschillende bereidingswijzen en gerechten toepasbaar en daarom een welkome aanvulling voor elke keuken!

Onder de naam Olimato wordt dit ´fuel for life´, voor fijnproevers en genieters, aangeboden voor zowel particulieren, restaurants alsmede bedrijven (relatiegeschenken, private label etc.).

Olimato-olijfolie is een Grieks-Nederlands familieproduct afkomstig uit de Messinia-streek op het schiereiland Peloponnesos,. De olijfolie wordt nog traditionele manier gewonnen en onbehandeld en ongefilterd verwerkt. De olie wordt gewonnen uit de smaakvolle koroneïki-olijf, met tonen van vers gemaaid gras en citrus en een pittig ‘byte’ door de aanwezige polyfenolen. De olijven worden in november geplukt waardoor er minder olie van geperst kan worden, maar er des te meer smaak en kwaliteit ontstaat. De zuurgraad van de olie is lager dan 0,3 procent, terwijl deze bij de benaming van ‘extra virgin’ 0,8 procent mag zijn. Anders dan olijfolie die vaak uit verschillende olijfgaarden en/of  landen gemengd wordt, is deze natuurzuivere extra virgin olijfolie afkomstig van één olijfgaard.

Olijfolie van Olimato: ‘Puur genieten en natuurlijk gezond!’

Contact via Ewald Metselaar, M. 06 – 20 44 50 91 E. info@olimato.com of www.olimato.com