POLO EN VOETBAL, GENOEG OVEREENKOMSTEN!

De businessclub van FC Den Bosch is met 160 leden één van de grootste aan sport gerelateerde businessplatforms in de regio. Na een paar jaar afwezigheid zijn ze weer terug als deelnemende partij op Polo Brabant. Martin Vroom (bestuurslid van Businessclub FC Den Bosch) vertelt dat dat komt door de vele overeenkomsten tussen voetbal en polo.

Raakvlakken
Polo staat bekend om zijn glamour, maar dat klopt niet helemaal. Het spel is ooit uitgevonden als oorlogssport en het is niet zonder gevaar. Bovendien vergt het veel van zijn spelers. Daar ligt dan ook meteen het raakvlak met voetbal. Uiteindelijk gaat het vaak om het scoren, het winnen. Maar een speler moet zelf techniek, snelheid, discipline, teamkracht en winnersmentaliteit toevoegen.

Sport en business
Ook buiten het veld zijn de overeenkomsten doeltreffend. Dan gaat het vooral om ontmoeten en verbinden. “Businessclub FC Den Bosch biedt sponsoren een unieke manier om zichzelf en hun organisatie/merk te profileren,” aldus Martin Vroom. “Dit gebeurt op een laagdrempelige manier. Om met iemand in contact te komen op een wedstrijdavond stel je je gewoon even netjes voor of laat je je introduceren door een gemeenschappelijke relatie. Contact maken werkt het beste als er een gemeenschappelijke ‘klik’ is. In dit geval is deze ‘klik’ de club FC Den Bosch. Als Businessclub organiseren we zo’n twaalf events tijdens een seizoen. Deze zijn erg populair en worden drukbezocht. Het doel hiervan is de onderlinge band tussen de sponsoren nog meer te versterken, tijdens activiteiten die niet-voetbalgerelateerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een autorally, ontbijtsessies en een Nieuwjaars running diner. Om verbinding met de club te houden worden er ook voor ieder event spelers of mensen van de technische staf uitgenodigd. De gunfactor in het ‘zakendoen’ is namelijk erg belangrijk.”

De link met Polo Brabant
“Voor de ‘grotere’ sponsoren organiseren we ieder seizoen een bijzonder event. Jaren geleden hebben we voor het eerst deelgenomen aan het Polo-event in Waalre. Wat een beleving! Een stijlvol, exclusief evenement waarmee we onze sponsoren wilden verrassen en trakteren. Onze sponsoren konden de hele dag in een ongedwongen ambiance genieten van allerlei culinaire heerlijkheden en bijpassende drankjes in onze eigen loge. Het was ook erg bijzonder de polowedstrijd te volgen: we hadden namelijk ons eigen Businessclub FC Den Bosch poloteam. De middag werd afgesloten met een onvervalste Argentijnse barbecue. Een enorme belevenis, waar business, klasse en sport verbonden werden en waar nu nog over gesproken wordt. Het jaar daarop hebben we opnieuw meegedaan…”

De kracht van de herhaling
“Omdat wij als Businessclub FC Den Bosch de filosofie hebben dat we onszelf niet te vaak willen herhalen hebben we de afgelopen jaren andere events georganiseerd. Echter… de beleving en impact van het Polo-event zijn we nog lang niet vergeten. FC Den Bosch heeft in de tussentijd veel nieuwe sponsoren aan zich weten te binden, die Polo Brabant nog niet hebben mogen ervaren. Een heel mooi excuus dus om ons opnieuw te verbinden aan Polo Brabant. We zijn er weer erg graag bij.”