In zijn atelier, het westelijk koetshuis te landgoed Elswout, maakt Chris Tap beelden van dieren en laat zich hier door de omgeving inspireren. Dankzij  beeldend kunstenaar Wim Tap, de vader van Chris, ontwikkelde Chris al op jonge leeftijd de basisvaardigheden voor wat later zijn beroep en vooral passie zou worden. Tijdens zijn bezoekjes aan Artis raakte hij als kind gefascineerd door dieren en kreeg op latere leeftijd de kans deze dieren daar van dichtbij te bestuderen. Een unieke samenwerking met een arts die verschillende roofdieren opereerde en onder narcose bracht, gaf Chris de kans de verhoudingen en maten van de jaguar en leeuw op te meten en hun botten en spieren te voelen. Met zijn zeer gedegen kennis van de anatomie van dieren schept hij impressies van de natuur, tot in detail geperfectioneerd. Met de intense blik in hun ogen, gemaakt van half edelstenen of glazen ogen lijken ze zó tot leven te kunnen komen.

Chris’ werk wordt door verzamelaars uit alle continenten gekocht en wordt vertegenwoordigd in Nederland, Noorwegen en Dubai. De imponerende, levensgrote beelden van brons of marmercomposiet getuigen van een enorm vakmanschap. Ook op onverwachte plekken komen we zijn kunstwerken tegen. Zo heeft Chris in 2013, 2014 en 2015 de Europa League Man of the Match Award vervaardigd. The brave award gemaakt via International Orange voor Puma. En is hij recentelijk door Cartier gevraagd om met zijn beelden hun presentaties internationaal te vergezellen.

Door de jaren heen heeft Chris zich ingezet voor vele charitatieve organisaties waar hij door middel van het doneren van door hem gemaakte beelden een bijdrage heeft kunnen leveren. O.A. KIKA , Spieren voor Spieren, Orange Babies, Máxima centrum Utrecht, Childright en ook de Black Jaguar Foundation. Bij de laatste heeft Chris een belangrijke bijdrage geleverd voor de realisatie van de langste wildlife corridor ter wereld in Brazilië, zie onderstaand filmpje:

Meer nieuws