POLO IS MÉÉR DAN ALLEEN EEN SPORT, HET IS ‘A WAY OF LIFE’

DE GESCHIEDENIS VAN POLO start in een ver verleden, zo’n 600 jaar voor Christus. Behalve vertier, was het polospel training voor de cavaleristen van het Perzische leger. Dit leger bestond uit adel en koninklijke familieleden, vandaar dat polo ook wel ‘The Sport of Kings’ wordt genoemd. Het is één van de oudste balspelen ter wereld. Toch heeft het als teamsport en schouwspel gedurende de eeuwen niets aan kracht ingeboet. De sport combineert snelheid, gracieus ruiterschap en tactisch inzicht. Polo is buitenlucht, de geur van gras, de paarden, het robuuste leder. Polo is adrenaline: ruig, intens en tegelijkertijd heeft het glamour en elegantie…

Ontdek zelf hoe de polowereld er in Brabant uitziet. Neem gedurende het weekend van Polo Brabant een kijkje bij de stallen op het landgoed en zie hoe de polopaarden worden verzorgd en klaargemaakt voor de wedstrijden. Kom letterlijk in contact met deze ‘ruige’ paarden en spelers. Laat je uitgebreid informeren door een ‘groom’ (Argentijnse paardenverzorger) of polospeler over het leven van een polopaard, de uitrusting en de belangrijkste spelregels.

Of droom je ervan om zelf een dag polospeler te zijn. Ervaar hoe het is om op een polopaard te rijden. Leer alles over de polosport van de leukste polospelers in een privé-clinic. Voor groepen of individueel organiseert Polo Club Waalre clinics en pololessen waarbij u de beginselen van de polosport leert en uiteindelijk een heuse wedstrijd speelt. De inhoud van het programma of  de les wordt afgestemd op de individuele ervaring van de deelnemer(s).

Mocht u interesse hebben; neem dan contact op met de organisatie van Polo Brabant of direct met Polo Club Waalre via lexvberkel@live.nl.

T : +0031 40 245 8849
M : polo@bylei.com